Heb je al van alles geprobeerd om haaruitval tegen te gaan, maar blijven jouw haren uitvallen? Maak dan een afspraak bij een haartransplantatie kliniek. Een haartransplantatie maakt namelijk voor eens en voor altijd een einde aan haaruitval. De haren die getransplanteerd worden, hebben een andere genetische aanleg. Hierdoor heeft het DHT-hormoon er geen invloed op. Voordat je voor een haartransplantatie kiest, wil je ongetwijfeld eerst weten wat er allemaal mogelijk is. Dit kunnen wij ons goed voorstellen. Daarom zetten wij in deze tekst de mogelijkheden voor een haartransplantatie op een rijtje.
1. FUT haartransplantatie
Wanneer je vroeger een haartransplantatie onderging, werden haren altijd getransplanteerd met behulp van de FUT techniek. FUT staat in dit geval voor follicular unit transplantation. Ook vandaag de dag worden er nog veel haartransplantaties verricht via deze techniek. Dit komt vooral doordat er bij de FUT techniek in relatief korte tijd veel grafts (haarzakjes) getransplanteerd kunnen worden.
Hoe dit komt? Doordat er een stripje huid wordt weggenomen uit de haarkrans aan de achterzijde van jouw hoofd. De haarwortels uit dit stripje worden vervolgens elders in de hoofdhuid getransplanteerd. Na het wegnemen van het stripje huid moet er altijd gehecht worden. De wond is namelijk dusdanig groot dat jouw lichaam deze zelf niet kan helen. Logischerwijs blijft er dus ook altijd een litteken achter als je kiest voor de FUT techniek.
2. FUE haartransplantatie
Tegenwoordig kun je niet alleen meer voor FUT kiezen, maar ook voor follicular unit extraction (FUE). Bij deze techniek wordt er geen stripje huid weggenomen, maar worden haren een voor een getransplanteerd. Hiervoor gebruikt men een holle micronaald of een boortje. Grote voordeel hiervan is dat er slechts kleine wondjes ontstaan. Doordat het bloed stolt, genezen deze vanzelf. Dit betekent dat er niet gehecht hoeft te worden bij FUE haartransplantaties.
Omdat hechten niet nodig is, wordt een FUE haartransplantatie beschouwd als het minst ingrijpend techniek. Toch is dit niet voor iedereen een geschikte methode. Doordat haren een voor een getransplanteerd worden, duurt deze techniek behoorlijk lang. Je moet lange tijd in dezelfde houding in een stoel zitten, waardoor je rugklachten kunt krijgen. Heb je voor de haartransplantatie al veel last van jouw rug? Dan is een FUT haartransplantatie een beter keuze.
3. Specialistische haartransplantatie
Het transplanteren van steil haar is voor de meeste haartransplantatie klinieken geen enkel probleem. Dit haar loopt zowel boven- als onderhuids namelijk gewoon op dezelfde manier. Bij kroeshaar is dit niet het geval. Kroeshaar krult namelijk niet alleen boven de huid, maar ook onderhuids. Hierdoor is het een stuk lastiger om dit haar te transplanteren.
Naast doorsnee haartransplantaties zijn er ook genoeg mensen die gezichtshaar willen transplanteren. Een baard- of wenkbrauwtransplantatie is hier een goed voorbeeld van. Dit scharen we ook onder de noemer specialistische haartransplantaties. Wil je een dergelijke haartransplantatie ondergaan? Zoek dan eerst uit of een haarkliniek hier gespecialiseerd in is. Niet iedere haartransplantatie kliniek kan namelijk overweg met specialistische haartransplantaties.
Ga op zoek naar een professionele haarkliniek
Nu je weet wat de mogelijkheden zijn, ga je op zoek naar een haartransplantatie kliniek. Sommige mensen kiezen lukraak een kliniek uit, maar dit raden wij jou niet aan. Waarom niet? Omdat niet iedere haarkliniek gespecialiseerd is in de bovengenoemde behandelingen. Voor een FUT haartransplantatie kun je bij nagenoeg iedere kliniek terecht, maar dat geldt niet voor een haarsparende FUE transplantatie. Daarbij komt dat niet iedere haarkliniek gespecialiseerd is in specialistische haartransplantaties. Ga daarom nooit over één nacht ijs bij het uitzoeken van een haartransplantatie kliniek, maar neem hier de tijd voor.